Plantația noastră de alune de pădure este întreținut în mod ecologic, rezultând un produs organic și natural.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 200 g zahăr brun
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 ou
- 200 g unt
- 100 g ciocolată neagră (min 50% cacao)
- 200 g alune de pădure - comandă
Se amestecă oul cu zahărul brun (timp de 1-2 min) la acesta se adaugă untul topit și făina amestecată cu praful de copt.
Pentru compactare se frământă aluatul timp 2-3 minute după care se întinde până se obține o grosime a blatului de 5-6 mm. Blatul obținut se decorează cu alunele de pădure și ciocolata zdrobită iar ulterior se decupează în forme dorite (rotund, formă de stea, etc.).
Formele obținute în urma decupării se așează în tavă și se pune la copt ~20 min la 180 grade (cuptor preîncălzit).