Plantația noastră de alune de pădure este întreținut în mod ecologic, rezultând un produs organic și natural.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină alba
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 25 g zahăr pudră
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 25 g unt
Ingrediente pentru tăvălit găluștele:
- 100 g unt (topit)
- 200 g alune de pădure măcinat (nu prea fin) - comandă
- 150 g zahăr
Se amestecă făina, zahărul pudră, laptele, oul, untul, coaja de lămâie și drojdia proaspătă.
Ingrediente:
- 450 g făină
- 200 g zahăr brun
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 ou
- 200 g unt
- 100 g ciocolată neagră (min 50% cacao)
- 200 g alune de pădure - comandă
Se amestecă oul cu zahărul brun (timp de 1-2 min) la acesta se adaugă untul topit și făina amestecată cu praful de copt.
Pentru compactare se frământă aluatul timp 2-3 minute după care se întinde până se obține o grosime a blatului de 5-6 mm.