Plantația noastră de alune de pădure este întreținut în mod ecologic, rezultând un produs organic și natural.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină alba
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 25 g zahăr pudră
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 25 g unt
Ingrediente pentru tăvălit găluștele:
- 100 g unt (topit)
- 200 g alune de pădure măcinat (nu prea fin) - comandă
- 150 g zahăr
Se amestecă făina, zahărul pudră, laptele, oul, untul, coaja de lămâie și drojdia proaspătă. Aluatul obținut se pune într-un vas care se acoperă și se așează într-un loc cald până își dublează volumul (aproximativ 1h 30 min). Între timp se macină alunele de pădure și se amestecă cu zahărul.
Cu mâinile înbibate în untul topit se iau bucăți din aluat, de mărimea unui ou, care sunt unse cu untul topit, apoi se rostogolesc în alunele măcinat amestecat cu zahăr.
Găluștele obținute se așează pe tavă apoi sunt presărate cu alunele măcinat amestecat cu zahăr.
Coacere: 175℃, cca. 30 min.
Se servesc calde cu dulceață de afine sau caise.